Recept: Brownie met gezouten karamel

Ingrediënten

Voor de brownie:

210 g donkere chocolade

210 g boter

110 g Cassonade Graeffe

50 g Tiense Fijne suiker

4 eieren

80 g zelfrijzende bloem

Voor gezouten karamel:

80 g Tiense Fijne suiker

60 ml room

40 g boter, in blokjes

1 tl grof zeezout

Bereiden

+/- 12 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Kooktijd: 10 minuten

Baktijd: 30 minuten

Maak eerst de gezouten karamel. Doe de fijne suiker in een pan en kook op een zacht vuur tot deze gesmolten en goudbruin is. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Voeg de room toe en roer onmiddellijk tot er dikke karamel ontstaat. Voeg het zeezout toe en roer onder de caramel. Laat volledig afkoelen.

Smelt de boter en donkere chocolade boven een warmwaterbad (au bain-marie). Laat 5 minuten afkoelen.

Doe de eieren, Cassonade Graeffe en Tiense Fijne suiker in een mengkom van een mixer en klop het gedurende 2 minuten. Voeg, al kloppend, het chocolade-boter mengsel toe en meng samen. Voeg de zelfrijzende bloem toe en meng tot een glad geheel.

Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier. Giet ⅔ van het deeg in de bakvorm. Doe de gezouten karamel in een spuitzak, maak een kleine opening en verdeel de gezouten karamel over het beslag (laat wat karamel over voor afwerking). Giet voorzichtig het resterende beslag over de karamel. Bak gedurende 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen. Besprenkel met gezouten karamel en grof zeezout.

Rating

keukenprins
Wil je een feestje zonder gedoe, regel dan je eigen kok. Je hoeft niets meer voor te bereiden. En ook het opruimen wordt voor je gedaan. Hoe relaxed is dat?

Brownie met gezouten karamel

Ingrediënten

Voor de brownie:

210 g donkere chocolade

210 g boter

110 g Cassonade Graeffe

50 g Tiense Fijne suiker

4 eieren

80 g zelfrijzende bloem

Voor gezouten karamel:

80 g Tiense Fijne suiker

60 ml room

40 g boter, in blokjes

1 tl grof zeezout

Bereiding

+/- 12 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Kooktijd: 10 minuten

Baktijd: 30 minuten

Maak eerst de gezouten karamel. Doe de fijne suiker in een pan en kook op een zacht vuur tot deze gesmolten en goudbruin is. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Voeg de room toe en roer onmiddellijk tot er dikke karamel ontstaat. Voeg het zeezout toe en roer onder de caramel. Laat volledig afkoelen.

Smelt de boter en donkere chocolade boven een warmwaterbad (au bain-marie). Laat 5 minuten afkoelen.

Doe de eieren, Cassonade Graeffe en Tiense Fijne suiker in een mengkom van een mixer en klop het gedurende 2 minuten. Voeg, al kloppend, het chocolade-boter mengsel toe en meng samen. Voeg de zelfrijzende bloem toe en meng tot een glad geheel.

Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier. Giet ⅔ van het deeg in de bakvorm. Doe de gezouten karamel in een spuitzak, maak een kleine opening en verdeel de gezouten karamel over het beslag (laat wat karamel over voor afwerking). Giet voorzichtig het resterende beslag over de karamel. Bak gedurende 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen. Besprenkel met gezouten karamel en grof zeezout.