Als eerste op de hoogte
Elke maand sturen we je nieuwe recepten en ideeën om het leven nog feestelijker te maken.
© Tiense Suikerraffinaderij Contact Disclaimer Privacy Tiense Suiker website
Voor de brownie:
210 g donkere chocolade
210 g boter
110 g Cassonade Graeffe
50 g Tiense Fijne suiker
4 eieren
80 g zelfrijzende bloem
Voor gezouten karamel:
80 g Tiense Fijne suiker
60 ml room
40 g boter, in blokjes
1 tl grof zeezout
+/- 12 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Baktijd: 30 minuten
Maak eerst de gezouten karamel. Doe de fijne suiker in een pan en kook op een zacht vuur tot deze gesmolten en goudbruin is. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Voeg de room toe en roer onmiddellijk tot er dikke karamel ontstaat. Voeg het zeezout toe en roer onder de caramel. Laat volledig afkoelen.
Smelt de boter en donkere chocolade boven een warmwaterbad (au bain-marie). Laat 5 minuten afkoelen.
Doe de eieren, Cassonade Graeffe en Tiense Fijne suiker in een mengkom van een mixer en klop het gedurende 2 minuten. Voeg, al kloppend, het chocolade-boter mengsel toe en meng samen. Voeg de zelfrijzende bloem toe en meng tot een glad geheel.
Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier. Giet ⅔ van het deeg in de bakvorm. Doe de gezouten karamel in een spuitzak, maak een kleine opening en verdeel de gezouten karamel over het beslag (laat wat karamel over voor afwerking). Giet voorzichtig het resterende beslag over de karamel. Bak gedurende 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen. Besprenkel met gezouten karamel en grof zeezout.
Elke maand sturen we je nieuwe recepten en ideeën om het leven nog feestelijker te maken.
© Tiense Suikerraffinaderij Contact Disclaimer Privacy Tiense Suiker website
Voor de brownie:
210 g donkere chocolade
210 g boter
110 g Cassonade Graeffe
50 g Tiense Fijne suiker
4 eieren
80 g zelfrijzende bloem
Voor gezouten karamel:
80 g Tiense Fijne suiker
60 ml room
40 g boter, in blokjes
1 tl grof zeezout
+/- 12 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Baktijd: 30 minuten
Maak eerst de gezouten karamel. Doe de fijne suiker in een pan en kook op een zacht vuur tot deze gesmolten en goudbruin is. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Voeg de room toe en roer onmiddellijk tot er dikke karamel ontstaat. Voeg het zeezout toe en roer onder de caramel. Laat volledig afkoelen.
Smelt de boter en donkere chocolade boven een warmwaterbad (au bain-marie). Laat 5 minuten afkoelen.
Doe de eieren, Cassonade Graeffe en Tiense Fijne suiker in een mengkom van een mixer en klop het gedurende 2 minuten. Voeg, al kloppend, het chocolade-boter mengsel toe en meng samen. Voeg de zelfrijzende bloem toe en meng tot een glad geheel.
Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier. Giet ⅔ van het deeg in de bakvorm. Doe de gezouten karamel in een spuitzak, maak een kleine opening en verdeel de gezouten karamel over het beslag (laat wat karamel over voor afwerking). Giet voorzichtig het resterende beslag over de karamel. Bak gedurende 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen. Besprenkel met gezouten karamel en grof zeezout.