Recept: Gebakken camembert met veenbessen bladerdeeg

Ingrediënten

4 personen

200 g verse veenbessen
50 g Tiense Cassonade Graeffe
10 cl water
2 vellen bladerdeeg
1 eigeel
1 Camembert

Bereiden

Leg de camembert in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat. Doe de veenbessen, Tiense Cassonade Graeffe en water in een pan en laat 15 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Roer en plet elke 5 minuten de veenbessen. Laat de compote volledig afkoelen.

Verdeel de veenbessencompote over 1 vel bladerdeeg. Leg het andere vel bladerdeeg over de compote. Snijd de vellen bladerdeeg in lange repen. Draai de repen bladerdeeg en schik ze rond de Camembert.

Bestrijk het bladerdeeg met eigeel. Bak voor 30 minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven.

Rating

keukenprins
Wil je een feestje zonder gedoe, regel dan je eigen kok. Je hoeft niets meer voor te bereiden. En ook het opruimen wordt voor je gedaan. Hoe relaxed is dat?

Gebakken camembert met veenbessen bladerdeeg

Gebakken camembert met veenbessen bladerdeeg

Ingrediënten

4 personen

200 g verse veenbessen
50 g Tiense Cassonade Graeffe
10 cl water
2 vellen bladerdeeg
1 eigeel
1 Camembert

Bereiding

Leg de camembert in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat. Doe de veenbessen, Tiense Cassonade Graeffe en water in een pan en laat 15 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Roer en plet elke 5 minuten de veenbessen. Laat de compote volledig afkoelen.

Verdeel de veenbessencompote over 1 vel bladerdeeg. Leg het andere vel bladerdeeg over de compote. Snijd de vellen bladerdeeg in lange repen. Draai de repen bladerdeeg en schik ze rond de Camembert.

Bestrijk het bladerdeeg met eigeel. Bak voor 30 minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven.