Recept: Komkommer- en edamamesalade met miso dressing

Ingrediënten

1 grote komkommer

100 g edamame boontjes

2 naanbroden

1 el misopasta

1 el heet water

1 el rijstazijn

½ el gember, geraspt

1 eetlepel Cassonade Graeffe

½ el sesamolie

1 el citroensap

½ tl sojasaus

Bereiden

+/- 2 personen

Bereidingstijd: 10 minuten

Snij komkommer in sliertjes met een spiralizer. Heb je geen spiralizer, snij dan de komkommer in julienne.

Meng de miso pasta met heet water. Voeg de Cassonade Graeffe toe en meng samen tot de suiker opgelost is. Voeg daarna de rijstazijn, geraspte gember, sesamolie, citroensap en sojasaus toe en meng alles samen tot een dressing.

Doe de komkommer in een kom. Voeg de edamame boontjes toe. Besprenkel met de dressing en meng door elkaar.

Dien op met warm naanbrood.

Rating

keukenprins
Wil je een feestje zonder gedoe, regel dan je eigen kok. Je hoeft niets meer voor te bereiden. En ook het opruimen wordt voor je gedaan. Hoe relaxed is dat?

Komkommer- en edamamesalade met miso dressing

Ingrediënten

1 grote komkommer

100 g edamame boontjes

2 naanbroden

1 el misopasta

1 el heet water

1 el rijstazijn

½ el gember, geraspt

1 eetlepel Cassonade Graeffe

½ el sesamolie

1 el citroensap

½ tl sojasaus

Bereiding

+/- 2 personen

Bereidingstijd: 10 minuten

Snij komkommer in sliertjes met een spiralizer. Heb je geen spiralizer, snij dan de komkommer in julienne.

Meng de miso pasta met heet water. Voeg de Cassonade Graeffe toe en meng samen tot de suiker opgelost is. Voeg daarna de rijstazijn, geraspte gember, sesamolie, citroensap en sojasaus toe en meng alles samen tot een dressing.

Doe de komkommer in een kom. Voeg de edamame boontjes toe. Besprenkel met de dressing en meng door elkaar.

Dien op met warm naanbrood.