Als eerste op de hoogte
Elke maand sturen we je nieuwe recepten en ideeën om het leven nog feestelijker te maken.
© Tiense Suikerraffinaderij Contact Disclaimer Privacy Tiense Suiker website
6 personen
5 eiwitten
330 g Tiense Zeer Fijne Suiker
1 theelepel azijn
1,5 eetlepel maïszetmeel
150 ml room
1 appel
4 eetlepels Tiense Cassonade Graeffe
1 eetlepel water
enkele braambessen
Meng de eiwitten en Tiense Zeer Fijne Suiker op hoge snelheid met een elektrische mixer tot stijve pieken. Meng daarna voorzichtig de azijn en het maïszetmeel door de eiwitten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het eiwitbeslag in drie cirkels. Bak voor 2 uur in een op 100 graden voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen in de oven.
Klop de room en verdeel tussen de verschillende lagen en bovenop de merengue.
Haal het klokhuis uit de appel en snijd in partjes. Doe het water en de suiker in de pan en leg er de partjes appel in. Stoof op een matig vuur voor 10 minuten. Schik de gekarameliseerde appeltjes bovenop de pavlova.
Elke maand sturen we je nieuwe recepten en ideeën om het leven nog feestelijker te maken.
© Tiense Suikerraffinaderij Contact Disclaimer Privacy Tiense Suiker website
6 personen
5 eiwitten
330 g Tiense Zeer Fijne Suiker
1 theelepel azijn
1,5 eetlepel maïszetmeel
150 ml room
1 appel
4 eetlepels Tiense Cassonade Graeffe
1 eetlepel water
enkele braambessen
Meng de eiwitten en Tiense Zeer Fijne Suiker op hoge snelheid met een elektrische mixer tot stijve pieken. Meng daarna voorzichtig de azijn en het maïszetmeel door de eiwitten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het eiwitbeslag in drie cirkels. Bak voor 2 uur in een op 100 graden voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen in de oven.
Klop de room en verdeel tussen de verschillende lagen en bovenop de merengue.
Haal het klokhuis uit de appel en snijd in partjes. Doe het water en de suiker in de pan en leg er de partjes appel in. Stoof op een matig vuur voor 10 minuten. Schik de gekarameliseerde appeltjes bovenop de pavlova.