Recept: Sticky Aziatische balletjes

Ingrediënten

Voor de balletjes:

600g varkens/rundsgehakt

1 ei

30 g paneermeel

1 el paprikapoeder

1 tl currypoeder

1 tl zout

1 tl peper

½ tl sesamzaadjes

1 el gesneden lente-ui 

Voor de saus:

1 tl sesamolie

3 teentjes look, geperst

140 g Cassonade Graeffe

120 ml sojasaus

2 el hoisinsaus

150 ml water

Bereiden

+/- 30 balletjes

Bereidingstijd: 20 minuten

Kooktijd: 10 minuten

Baktijd: 15 minuten

Meng het gehakt samen met het ei, paneermeel, paprikapoeder, currypoeder, peper en zout. Draai kleine balletjes van +/- 20 g. Bak de balletjes even aan in de pan en laat 15 minuten verder garen in de oven op 180°C.

Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus samen in een pannetje, breng aan de kook en laat zachtjes inkoken tot deze dikker wordt.

Meng de balletjes doorheen de saus en leg ze op een bord. Werk af met de sesamzaadjes en lente-ui.

Rating

keukenprins
Wil je een feestje zonder gedoe, regel dan je eigen kok. Je hoeft niets meer voor te bereiden. En ook het opruimen wordt voor je gedaan. Hoe relaxed is dat?

Sticky Aziatische balletjes

Ingrediënten

Voor de balletjes:

600g varkens/rundsgehakt

1 ei

30 g paneermeel

1 el paprikapoeder

1 tl currypoeder

1 tl zout

1 tl peper

½ tl sesamzaadjes

1 el gesneden lente-ui 

Voor de saus:

1 tl sesamolie

3 teentjes look, geperst

140 g Cassonade Graeffe

120 ml sojasaus

2 el hoisinsaus

150 ml water

Bereiding

+/- 30 balletjes

Bereidingstijd: 20 minuten

Kooktijd: 10 minuten

Baktijd: 15 minuten

Meng het gehakt samen met het ei, paneermeel, paprikapoeder, currypoeder, peper en zout. Draai kleine balletjes van +/- 20 g. Bak de balletjes even aan in de pan en laat 15 minuten verder garen in de oven op 180°C.

Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus samen in een pannetje, breng aan de kook en laat zachtjes inkoken tot deze dikker wordt.

Meng de balletjes doorheen de saus en leg ze op een bord. Werk af met de sesamzaadjes en lente-ui.