Als eerste op de hoogte
Elke maand sturen we je nieuwe recepten en ideeën om het leven nog feestelijker te maken.
© Tiense Suikerraffinaderij Contact Disclaimer Privacy Tiense Suiker website
Voor de balletjes:
600g varkens/rundsgehakt
1 ei
30 g paneermeel
1 el paprikapoeder
1 tl currypoeder
1 tl zout
1 tl peper
½ tl sesamzaadjes
1 el gesneden lente-ui
Voor de saus:
1 tl sesamolie
3 teentjes look, geperst
140 g Cassonade Graeffe
120 ml sojasaus
2 el hoisinsaus
150 ml water
+/- 30 balletjes
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Baktijd: 15 minuten
Meng het gehakt samen met het ei, paneermeel, paprikapoeder, currypoeder, peper en zout. Draai kleine balletjes van +/- 20 g. Bak de balletjes even aan in de pan en laat 15 minuten verder garen in de oven op 180°C.
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus samen in een pannetje, breng aan de kook en laat zachtjes inkoken tot deze dikker wordt.
Meng de balletjes doorheen de saus en leg ze op een bord. Werk af met de sesamzaadjes en lente-ui.
Elke maand sturen we je nieuwe recepten en ideeën om het leven nog feestelijker te maken.
© Tiense Suikerraffinaderij Contact Disclaimer Privacy Tiense Suiker website
Voor de balletjes:
600g varkens/rundsgehakt
1 ei
30 g paneermeel
1 el paprikapoeder
1 tl currypoeder
1 tl zout
1 tl peper
½ tl sesamzaadjes
1 el gesneden lente-ui
Voor de saus:
1 tl sesamolie
3 teentjes look, geperst
140 g Cassonade Graeffe
120 ml sojasaus
2 el hoisinsaus
150 ml water
+/- 30 balletjes
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Baktijd: 15 minuten
Meng het gehakt samen met het ei, paneermeel, paprikapoeder, currypoeder, peper en zout. Draai kleine balletjes van +/- 20 g. Bak de balletjes even aan in de pan en laat 15 minuten verder garen in de oven op 180°C.
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus samen in een pannetje, breng aan de kook en laat zachtjes inkoken tot deze dikker wordt.
Meng de balletjes doorheen de saus en leg ze op een bord. Werk af met de sesamzaadjes en lente-ui.